luni, 3 mai 2010

Cascaval afumat de bradet !

Am mancat odata, mai de mult, adus de maicamea, un cascaval dumnezeesc. Fiind din arges, avem aici o gramada de feluri de cascaval, dar nu am mai reusit sa dau de acel cascaval, care doar gandul la el imi provoaca un exces de saliva. Pana intr-o zi. Si anume Sambata trecuta cand, am redescoperit cascavalul de mult ravnit, si am aflat si cum se numeste. Deci, este incredibil acest cascaval, recomand 100%. De preferabil a nu se lua din comert, ca dupa cum bine stiti, ce ajunge in comert numai este natural.

Am gasit si un articol pe net despre cascavalul de bradet. Un alt infocat al gustului fin :

CAŞCAVAL AFUMAT CA LA BRĂDET — ARGEŞ

*E poate cel mai bun caşcaval afumat din Carpaţi (şi nu sunt puţine!).

Nu e prea sărat, nici nu ustură; suculent şi 848b13i destul de moale, totuşi ferm; de gust nu mai zic, e superlativ!
* Se înveleşte prin înmuierea într-o peliculă de ceară de albine, are o splendidă culoare roşie-maronie
* Afumarea e îndelungată, cel puţin o săptămână la fum rece de rumeguş şi cetină de brad

Gustul de fum şi fineţea texturii dau acestei brânze şanse totale în toată lumea — dacă va fi promoţie!

Noi, care ţinem la inimă (chiar inimă să fie?) caşcavalul afumat de sute de ani, am descoperit, în timp, nu numai că e un aperitiv dumnezeiesc, dar şi că, dus spre sfârşitul mesei, lângă fructe, face faţă bună cu tot ce se adună pe acolo. Ba chiar devine unul din lideri!

Aşa că vă recomand să-l încercaţi nu numai ca intrare (cu o ţuică bătrână, gălbuie şi uleioasă de Argeş, învechită în butoaie de dud sau de stejar): se comportă admirabil, aproape fastuos, şi ca brânză de închidere ( cu o Tămâîoasă Românească care, la Ştefăneşti-Argeş, e aproape tot atât de conturată şi de parfumată ca la Drăgăşani sau Pietroasele, dar e, într-un fel interesant, mai aspră ).

articol luat de pe www.scritube.com.

P.S.: Sa numai pomenesc ca pus intr-un sandwich si apoi la microunde sau sandwich maker cascavalul o sa se topeasca intr-un fel, transformand un simplu sandwich in cel mai bun sandwich ever. :) Mancam doar paine cu cascaval la microunde. Pfff... nu am cuvinte.

Daca cineva moare de pofta, as putea sa procur si sa-i trimit prin curier o rondela de cascaval.
Pretul este intre 26 - 28 lei cred plus transportul. But give me a call si ne auzim.

0756.636.823 sau 0730.099.986



Nou ? Iti place ce citesti ? Aboneaza-te ! si mai treci pe aici.

4 comentarii:

  1. bine wa ca acu scrii de el. dupa ce cumpar kile de cas si urda. oricum, acum am unu' de la tine de la Arges. De la Ionel citire...insa...hmm...suna bine Bradetu asta. Nu vreau sa ma laud, dar stii, zona asta in care stau eu se cheama "Bradet". stiu....o sa-mi zici acum ca iar m-am luat dupa tine....nem..nem...asa e de cand e mumamea fata mare.

    RăspundețiȘtergere
  2. era*....corecteaza si tu ca nu-ti cade mana.

    RăspundețiȘtergere
  3. :) nu auzi ma ca acum l-am redescoperit. :)

    RăspundețiȘtergere
  4. asa e bai cascavalui din arges e cel mai bun calitativ

    RăspundețiȘtergere

Tu ce ai de zis in privinta asta ?