miercuri, 14 aprilie 2010

Dosarele Y

Va amintiti Dosarele X ? Cu Muldy sau cum il chema pe ala. Ce ne mai uitam la televizor la acest serial. Cel putin astia din seria mea de fabricatie '82 sau pe acolo.



Anyway ce am de zis nu are legatura cu Dosarele X. Sau cel putin nu cu filmul.
E pe bune fara cea mai mica inventie. Poate chiar ma puteti ajuta sa aflu misterul.

Dupa cum probabil nu ati citit in posturile mele anterioare mi-am luat o garsoniera in Gorjului.
Cum mi-am luat garsoniera am schimbat butuci, dar intre timp au venit diferiti muncitori sa lucreze la ea.
Chiar si acum am un rand la "suspectul nr. 1" si anume cel care mi-a montat centrala. Nu a reusit sa imi monteze detectorul de gaze si asa ca a ramas un rand de chei la el cu scopul ca va reveni sa il faca. A trecut o saptamana de atunci. Azi il sun special sa imi aduca factura si garantie deoarece imi trebuiau pentru urmatoare etapa, si anume alti care iti iau bani datorita boilor din guvern. Astia se numesc specialiasti ISCIR si fara ei nu poti sa bagi centrala in priza. Ai nevoie de un specialist .... in fine, alt topic.

Si dupa cum va spuneam azi s-a luat paranormalul de mine. Vin si eu acasa linistit, si zic sa fac un gest nobil si sa bag niste rufe la spalat, sa o ajut pe nevasta-mea la ale casei. Bag rufele, bag detergent, bag balsam, bag in priza, apasa buton start si stop. Nici un start. Nu se aprindea becul. Ciudat. Inainte sa ma mut (acum 2 zile) doar ce folosise nevastamea masina si mergea.

Bun ... e timpul sa imi folosesc trusa de scule care am cumparat-o ca niciodata nu sti cand ai nevoie de o scula :). (Sienfeld).
Desfac masina, dupa ce bineinteles o fortez un pic. La noi romani tehnologia a ramas mai mult la tras si impins.   Clipsuri ... ??? (asta imi aminteste de o poveste foarte tare, o zic la sfarsit).

Desfac masina, ma orientez eu putin. Nu primea curent (testat cu surubelnita din aia cu bec :) ). Bun, e de la stecher. Desfac stecheru si ... cunostintele mele de electornist se opresc aici. Mi se parea mie ca nu sunt puse firele bine. Dar cum  ? Cum a mers pana acum atata timp. Ma mai uit eu, urmaresc firele si realizez ca impantarea era bagata in una din pozitiile de intra in priza iar celalt fir era bagat in impamantare. Cu toate ca mi se pare riscant, zic, hai ma ce naiba, sa le pun cum cred eu. Dar daca merge masina dupa aia ? Nu mi-ar rasturna universul deodata ? Cine ar fi schimbat firele ? Cand ? Cum ?
Schimb firele si ... merge. Nu imi vine sa cred. Cineva a schimbat firele.

O intreb pe nevastamea: "Cu toate ca nu mie frica sa ma bag in chestii din astea, eu nu am umblat la stecher."
Pe mesteru cu centrala ce l-am sunat mai devreme sa vad daca vine si mi-a zis ca toata ziua a fost plecat din bucuresti si doar ce intra in bucuresti.
Cand am intrat in casa m-am uitat specil de urme de pasi la intrare sa vad daca venise asta intre timp si nu era nimic.
Stecherul cand l-am desfacut nu parea sa mai fi fost desfacut si altadata.
Firele in stecher pareau sa aiba ondulatia normala, nu parea sa le fi schimbat cineva.
Somnambul nu sunt nici eu nici nevastamea.
Am intrebat o vecina de pe scara (vecina mai in varsta, genul "stie tot") si a zis ca nu a vazut pe nimeni sa fi intrat la mine.

A mai ramas paranormalul. Could it be ?



PS : Povestea cu mufa.

Isi ia unu de la un preten de lucreaza in IT un volan de PC pentru fisu si se intoarce inapoi cu el peste 2 zile. S-a stricat. Cum s-a stricat ? Cunoasteti mufele din imaginile de mai jos ? :
Ele  intra una in alta. Dar dupa cum se vede si din poza, doar intr-un singur fel. E, acest client se pare ca a fost mai puternic. :)).

0 :

Comment here

Tu ce ai de zis in privinta asta ?